Açıklanan Yangın Kapısı Fiyatları Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article

Kapının Aksesuarları : Yangın Çıkış Kapılarının en önemli aksesuarı ürkü amerikan bar kilit sistemidir. Bu model sayesinde kapı tenha bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde tahliye sağlamlanabilir.

Ekseriya yangın merdiveni ile alay malay kullanılan bu ivedili çıkış kapısı, çöküntü anlarında insanoğluın yangın meydanından çabucak uzaklaşmalarını sağlamlayarak önemli bir gösteriş üstlenmektedir.

Yangın merdivenine iye tamamlanmak yüce bir avantajdır. Bittabi bu yararı yaratmak bireylerin elindedir. Bilinmiş olduğu üzere yangın merdivenleri çıktı legal çerçeve altına münfailtır. Özellikle yeni yapılan yüksek binalarda yangın merdiveni binanın prodüksiyon aşamasında yapım edilmektedir. Ancak bittabi bir yangın merdivenine ehil cereyan etmek midein binanızın yeni olması ya da dolgunca şiddetli olması gerekmemektedir.

Yangın yönetmeliğinde deyiş edilmiş olduğu üzere bapların resen kapanması gerekmektedir. Kapıların resen kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

üste, yangın kapıları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolay açılabilir olmalıdır.

Yangın yönetmeliğinde belirtildiği üzere kapıların kendi kendine kapanması gerekmektedir. Bunu getirmek karınin yaylı menteşeler kullanılması kifayetli değildir , kanat yüzey vadiı ve ağırlığına göre kapı kapatıcı hidrolik kullanılmalıdır.

Bu nedenle daha yüksek bir fiyata ehil olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın bapsı, yangın esnasında koruma görevlisi sağlamlamaz ve bu nedenle henüz düşük bir fiyata sahiptir.

Yangın Bapsı Pratik Amacı Yangın baplarının üretim amacı âdem evladı sağlamlığını koruyup yangın ve kötü tülının etkilerinden izole etmektir. Yangın kapısı insanların kaçışlarını emin bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.

Yangın kapıları, yangın sırasında insanoğluın kaçışını Yangın Çıkış Kapısı kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Yangın kapkaloriın (acil çıkış kapkaloriın) kök amacı olası bir ivedi durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emin bir şeklide dokumalmasını sağlamaktır. Aynı zamanda binanın bir pekndaki tütün, yangın, kavara vs. üzere durumlarda bir anlamda yalıtım katkısızlayarak bu negatif koşulların diğer katlara intikalini çelmek yahut olası olduğu derece geciktirmektir.

Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, iki kapı kanadından oluşur ve henüz geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı şiddetli direnç gösterirler ve yangının öbür alanlara yayılmasını önlemek kucakin mutasavvertır.

Kapı sistemlerinin yangın benzeri facia anlarında hem kaçış hem asayiş hizmeti sunması onları çok kıymettar hale getirmiştir.

Özellikle yeni imar kanunuyla baş başa sıfır binalardan artan denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni kadar kriterler bile çok kesifı denetim şeşnda tutulmaktadır.

Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayıcı Yangın Bapsı modelleri kendi içerisinde uslu kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

Report this wiki page